Landelijke vangstregistratieSinds dit jaar is Nederland een prachtige sportviscommunity rijker; Mijn VISmaat. 
Hiermee is mogelijk om snel en eenvoudig je vangsten te registreren, delen en analyseren. Via je smartphone als app, of via de website www.mijnvismaat.nl.

Mijn VISmaat is geschikt voor beginnende sportvissers, maar zeker ook voor de ervaren cracks.

Wat kan ik met mijn Vismaat

Met Mijn VISmaat registreer je simpel en eenvoudig je vangsten aan de waterkant met je smartphone of tablet. Eén voor één of meerdere tegelijk. Zo ontstaat je eigen persoonlijke vangstenlogboek en heb je altijd je vangsten in een mooi overzicht. Voeg naast vangstinformatie als locatie, vissoort (er is een mooie koppeling met de Vissengids van Sportvisserij Nederland), lengte, gewicht, aas en diepte ook foto’s, video’s en persoonlijke informatie toe. De voordelen op een rij:
  • Al je vangstgegevens duidelijk in één overzicht.
  • Deel je vangsten direct met je vrienden via social media.
  • Bekijk de visactiviteiten van je vismaten.
  • Uitgebreide persoonlijke vangststatistieken.

Sportvis communityJe vangsten kun je eenvoudig delen met je vrienden via de bekende social media als Facebook en Twitter. 
Mijn VISmaat is een echte sportviscommunity: je kunt vismaten uitnodigen, activiteiten van je vismaten checken, vangsten beoordelen en nog veel meer.

Jij bepaalt zelf via je persoonlijke instellingen of je je vangst privé houdt, deelt met je vismaten of aan iedereen laat zien.
Al je vangstgegevens worden netjes in je eigen profiel opgeslagen en zijn zo snel te filteren op basis van bijvoorbeeld vissoort, type sessie (bijvoorbeeld karpervissen, roofvissen) of Google Maps locatie. Via het onderdeel ‘Statistieken’ kun je uitgebreide vangstgegevens en grafieken opvragen. Zo analyseer je eenvoudig wat bijvoorbeeld succesvolle stekken, technieken of tijden zijn en kun je je persoonlijke sportviskwaliteiten verder verbeteren.

App,Mobiele site,website

MijnVISmaat komt er in de vorm van een App (voor Android-toestellen en iPhones), mobiele site en ‘gewone’ website.
Met de app registreer je eenvoudig en snel vangsten met je mobiel op of aan het water, inclusief eventuele foto’s of video’s. De gegevens worden direct in je profiel opgeslagen. De App maakt slim gebruik van je smartphone en vult bijvoorbeeld, als jij dat wilt, automatisch je locatie in via GPS en je kunt direct een foto of video aan je vangst toevoegen met je camerafunctie.

Voor gebruikers met een smartphone die op een ander platform draait zoals Windows Mobile of Blackberry, wordt speciaal een mobiele site ontwikkeld.

Met de website www.mijnvismaat.nl heb je dezelfde mogelijkheden om vangsten te registreren. Met het grotere beeldscherm is het via de website makkelijker om door de website te struinen, eventuele oude vangsten toe te voegen (of importeren!) of wijzigen en je persoonlijke vangststatistieken te bekijken.Voor wie?

Mijn VISmaat is geschikt voor alle sportvissers in Nederland. Dat durven we te beweren, omdat we Mijn VISmaat uitvoerig hebben getest met honderden verschillende sportvissers. Beginner, gevorderd of echte crack. Karper-, roof-, wedstrijd- of vlieg- of witvisser. Zoetwater- of zeevisser: Mijn VISmaat doet wat jij wilt en is vooral een gave manier om met je eigen vangsten en vismaten bezig te zijn. Ook aan de waterkant.
Uiteraard zijn Marco Kraal en Ed Stoop ook te vinden op Mijn VISmaat. Niet alleen registreren ze hun vangsten via Mijn VISmaat, je kunt eventueel ook bij hun terecht met je sportvisvragen. Of natuurlijk zien of je meer vangt dan onze presentatoren.
Ook kun je Mijn VISmaat volgen op Facebook en Twitter (@mijnvismaat).

Meer app's

Sportvisserij Nederland zit niet bepaald stil in het mobiele landschap. Vorig jaar werd de Vissengids App gelanceerd en die mag met ruim 100.000 downloads zeer succesvol worden genoemd. Niet zo gek, want met de Vissengids App heb je alle Nederlandse vissoorten met strakke foto’s op je mobiel, inclusief te gekke determinatiemodule.
Ook wordt gewerkt aan een nieuwe VISplanner App, waarmee je direct kunt zien waar je mag vissen met jouw VISpas, inclusief visstekken en visvoorzieningen. Uiteraard is van www.sportvisserijnederland.nl ook een mobiele versie beschikbaar.


Bron: Sportvisserij Nederland